over ons

Wat maken we en voor wie?

We maken prachtig buitentheater voor een breed publiek: vrolijk, soms sensationeel met onverwachte wendingen, maar ook boeiend en inhoudelijk prikkelend.

Door de combinatie van spel, muziek en zang in een prachtige setting -de ruïne van Batenburg- weten we ieder jaar weer opnieuw het publiek te verrassen: jong en oud, uit het land van Maas en Waal, maar ook daarbuiten.

Wie zijn we?

Ons buitentheater wordt op een professionele wijze geregisseerd en muzikaal begeleid. Het theaterstuk wordt elk jaar in nauwe samenwerking geschreven door regisseur Jan van de Bovenkamp en samen met een componist/dirigent; jarenlang was dat Huub Sprang, in 2024 heeft Peter van Kreij zijn rol overgenomen.

De acteurs, musici en koor worden ieder jaar weer geselecteerd op basis van hun individuele kwaliteiten op het gebied van spel en zang. De productie steunt volledig op een grote groep enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Zij verzorgen het decor, kleding, licht en geluid en niet onbelangrijk: het facilitaire deel.

Onze entourage en ons aanbod

De ruïne in het oude havenstadje Batenburg aan de Maas is ons podium en biedt bij voorbaat al een sprookjesachtige sfeer.

U wordt bij aanvang gastvrij ontvangen in de bijzondere entourage van de Bentheimer Schuur. Daar kan na afloop ook genoten worden van een gezellige borrel.

Voor groepen vanaf 20 personen kunnen we voordelige groepsarrangementen verzorgen.

Organisatie: Stichting Ruïnetheater Batenburg

Het ruïnetheater is ooit ontstaan uit een initiatief onder verantwoordelijkheid van de Rotaryclub Maas en Waal. Het grote doel was om voor een breed publiek cultuuractiviteiten te stimuleren in het Land van Maas en Waal. Later is ons theater verder gegaan onder de vlag ‘Stichting Ruïnetheater Batenburg’.

De organisatie van de voorstellingen ligt in handen van ons bestuur. Hebt u vragen over de organisatie dan kunt u ons e-mailen via het contactformulier.